Glad Påsk på er alla! Jag hoppas att ni har haft en underbar helg fylld med glädje och god mat. Jag måste erkänna att jag har haft fullt upp den senaste tiden med mitt nya jobb, och jag har helt glömt att dela med mig av mina mjölkfria påskrecept. Men jag hoppas att ni ändå har hittat till dem och kanske till och med gett dem en chans!

Min påskhelg har varit fylld med äventyr och härliga stunder tillsammans med nära och kära. Vi spenderade fredag till söndag i vackra Linköping tillsammans med Nicklas & Sofia och det var så mysigt.

På långfredagen bjöd Nicklas och Sofia på en mycket god cowboysoppa och till efterrätt serverades Moster Märtas kolakaka. Så gott och recepten kommer jag definitivt dela med mig av dem till er.

cowboysoppa

Efter lunchen begav vi oss till Vreta Kloster kyrka, där Nicklas & Sofia kommer att vigas i början av sommaren. Redan nu kan jag föreställa mig hur vackert det kommer att bli när de avger sina löften till varandra i denna historiska kyrka. Vreta Kloster kyrka är en av Sveriges äldsta och mest historiskt betydelsefulla kyrkor. Den ligger i närheten av Linköping och är en del av det forna klosterkomplexet Vreta Kloster, som grundades på 1100-talet av kung Inge den äldre och drottning Helena. Härigenom är klostret och kyrkan kopplade till Sveriges tidiga medeltidshistoria och dess kristnande.

Bröllopsfesten kommer att hållas vid Sockenstugan vid Stjärnorps Ravinen, en plats som verkligen andas magi och charm. Den gamla huvudbyggnaden förstördes i en brand 1789 och står sedan dess kvar som en ruinTrots att slottet inte längre står helt intakt ger dess ruiner fortfarande en känsla av dess forna prakt och makt. Jag kan knappt vänta på att få uppleva den fantastiska miljön och fira kärleken tillsammans med vänner och familj.


På kvällen åt vi middag på Brasserie Bouquet och jag är rätt enkelspårig, antingen väljer jag räkmacka eller så blir det hamburgare. Tyvärr så valde jag hamburgare och det var ingen större hit. Hamburgaren serverades i ett hamburgerbröd som säkerligen var utan allt –  glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och det var inte gott, så det lämnade jag. Hamburgaren i sig blev rätt torr men de i sällskapet som kunde äta ”riktig” hamburgare var nöjda.


På påskafton tog vi en långpromenad till Gamla Linköping och det var supermysigt. Vi hann med en riktig gofika innan vi fortsatte vår långa promenad och det var inga problem med att komma upp i över 10000 steg den dagen.
På kvällen bjöd Sofia och Nicklas på ett riktigt gott påskbord och jag kommer att lägga upp recepten lite längre fram. Fram tills dess får ni njuta av bilderna.

Kvällen avslutades med lite brädspel.

Sammanfattningsvis har vår påskhelg varit fylld av god mat, vackra platser och myspys med delar av familjen. Jag hoppas att ni också har haft en underbar påsk och att ni har njutit av varje ögonblick.

Ha en fortsatt fantastisk påskhelg och glöm inte att ta vara på de små stunderna i livet som gör det så speciellt!