Jag är ingen älskare av fotboll men visst är det kul att Sverige är vidare till kvartsfinal. Grattis, det gjorde ni bra.

Själv så stod jag och fixade 8 matlådor under tiden spelet pågick och det blev både pasta carbonara och en rejäl pytt i panna, så nu slipper vi tänka på vad vi ska ha med oss till lunch de kommande dagarna. Idag blev det till att bege sig till subway för att köpa en sallad, men det är rätt skönt att bara kunna plocka med sig en matlåda ur frysen.  I går så grillade vi fläskkarré och olika korvar och tillsammans med wokade grönsaker och lite chilisås så blev det gott även idag.

Jag har för mig att riktig carbonara innehåller bacon, men det hade jag inte hemma, utan det blev kassler istället. Jag skippade också (vegan)ost, men det går bra att ösa i det om man vill ha såsen riktigt krämig.

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g spaghetti
  • salt
  • 500 g kassler
  • 1 lök
  • ev veganost
  • 2 ägg
  • svartpeppar
  • olja

Så här gör du:
Koka pastan och häll av vattnet.

Strimla kassler och lök och bryn det i olja. Häll över den färdigkokta pastan och blanda ned uppvispat ägg. Tillsätt ev veganost. Rör runt tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig.

Servera med svartpeppar.