Har suttit och kikat runt på en massa julrecept – är så sugen på att komma igång och baka inför julen. Jag älskar saffran och jag har hittat en del som ser gott ut – och som jag ska testa. Vi ska fira julen hemma hos oss i år och vi blir väl omkring 15 personer. Det ska bli så skoj 🙂 Jag funderar på ett riktigt gottebord och om jag har tiden med mig – så kommer jag nog att hinna med det också…
Till familjen lagade jag en het skinksås som serverades med rykande varm pasta.
2 portioner
Ingredienser:
- 1 röd lök, skivad
- 5 champinjoner, skivade
- mjölkfritt margarin
- 1 röd paprika, tunt skivad
- 120 g rökt skinka, strimlad
- ½ tsk sambal oelek
- 3 msk ifraiche
Arbetsbeskrivning:
Bryn lök och svamp i mjölkfritt margarin. Tillsätt paprika och skinka och låt bryna en stund. Smaksätt med sambal oelek och rör ned ifraiche. Låt koka ihop. Serveras med pasta. Ta ett tag med svartpepparkvarnen över såsen.
Det går ingen nöd på mig – jag har ätit pasta med skinka och det var så pass mycket mat att jag inte kunde äta upp det. Det bästa med de recept jag följer är att det är planerat så att jag lagar dubbelt av middagen och så tar man med sig resten till lunch kommande dag. Smart!
Trackbacks/Pingbacks