Kantareller är bland det godaste som finns och kantarellsäsongen är lång och sträcker sig ända från sommaren till senhösten. Själv så plockar jag inte svamp vilket gör att jag i den här såsen blandade både kantareller och champinjoner eftersom jag tyckte kantarellerna var för dyra i butiken. Det går naturligtvis bra att bara ha kantareller i såsen om man så önskar. Och skippar du baconet blir såsen helt vegetarisk.
I lördags så gjorde jag 10 matlådor (japp, jag är helgalen när jag påbörjar min fasteperiod). Enda kruxet var att jag fick ha hjälp med smaksättning, eftersom jag inte kunde smaksätta, men familjen ställde gladeligen upp, smakade och kryddade.
Smaklig spis.
4 portioner
Ingredienser:
- 1 paket bacon
- 150 g kantareller
- 150 g champinjoner
- 1 röd lök
- 1 msk kantarellfond
- 2,5 dl växtbaserad grädde
- ev lite peppar
- ev lite salt
Så här gör du:
Strimla bacon och stek frasigt i en stekpanna. Ta upp och ställ åt sidan.
Byn lök och strimlad svamp ett par minuter så det får fin färg. Lägg över bacon och häll på kantarellfond och växtbaserad grädde. Låt såsen koka ihop.
Blanda såsen med kokt pasta och garnera med en persiljekvist. Ät och njut.
Trackbacks/Pingbacks