I går kväll gjorde jag en laddning pasta med kräft- och spenatsås och det var så smaskelismaskens. Jag vet inte riktigt varför jag började associera till vår- och sommar när jag stod och tillagade rätten, men kanske det beror på att kräftor tillhör sensommaren. Jag använder dock inga färska kräftor i såsen, utan fuskar med kräftor som ligger i lag.

Om en stund ska jag börja förbereda helgens inköpslista, ska bara stämma av med äkta hälften när han kommer hem. OS har startat så det innebär att jag är ”sportänka” under ett par veckors tid, då äkta hälften ska försöka hinna se så mycket sport som möjligt. Inte för att det gör mig något, jag kommer att fylla tiden med annat.

Jag funderar på att bland annat göra granola i helgen. För ett par år sedan hade jag mani på hemmagjord granola men jag har inte gjort egen sedan 2015, så det är hög tid att börja igen. Funderar på granola med torkade jordgubbar men man vet aldrig var det slutar när jag börjar. Vi får se.

Vi kommer jag troligtvis att köra igång med matkasse igen men det blir bara varannan vecka. Tycker det är ett bra komplement då jag slipper fungera vad vi ska äta. Köper vi också 4 portioners så blir det mat till lunchlådan, för hör och häpna, jag har börjat tröttna på varmrökt lax och ägg hahaha. Det tog bara 2,5 månader.

2 portioner

Ingredienser:

  • 2 portioner kokt pasta
  • Cirka 1,5 dl frusen spenat
  • 0,5 röd paprika, tunt skivad
  • 1 burk kräftor i lag
  • 1-2 dl oatly fraiche
  • hummerfond att smaka av med
  • salt
  • peppar

Så här gör du:
Lägg spenaten i en gryta och sätt på plattan. Rör om tills spenat smält. Rör ned oatly fraiche och blanda ned paprikan. Använd den mindre mängden om du inte vill ha så mycket sås. Låt koka någon minut. Rör ned kräftstjärtar och smaka av med fond, salt och peppar. Blanda såsen med pastan och servera.