Inlägget innehåller annonslänk till mat.se
I kväll blev det en riktigt smaskig pastarätt, som vi skulle ha ätit på Alla Hjärtans Dag, men eftersom hjärtat inte var hemma förrän midnatt, så blev detta vår lördagsmiddag. Jag kan inte hålla mig vaken hur länge som helst 😉
Jag bjöd på bronsvalsad pasta med krämig sås på broccoli, tofu och kyckling och jag skäms inte det minsta att berätta att kycklingen var färdiglagad, så jag sparade säkert 15 minuter vid spisen.
Ibland tar jag genvägar och idag var en sådan dag. Låt mig skylla på min förkylning eller så berodde det helt och hållit på att jag hade helt andra saker för mig. Valet är ditt…
Trots att vi bara är två i hushållet, så beställer jag ofta mat för hemleverans. Jag har, med min fibromyalgi svårt att bära, så min vardag underlättas så mycket att få hem mat levererad till dörren. Jag har köpt hem mat via mat.se sedan de startade upp 2016, så man kan väl säga att jag är en relativt trogen kund, även om jag ibland syndar och beställer från Willys. Har du inte handlat hos mat.se tidigare så får du 200 kr att handla för.
Jag har inte ätit pasta på hur länge som helst men gudars skymning vad gott detta blev. Gillar du krämiga pastasåster så är bronsvalsad pasta ett måste. Bronsvalsad pasta anses finare, då den med sin ruggade yta suger upp såser bättre och smakerna gifter sig med varandra, så försök hitta lite finare pasta, om du har möjlighet.
6-8 portioner
Ingredienser:
- olja
- 1 röd lök
- 350 g broccoli (jag använder fryst broccoli)
- 0,5 dl rostade solroskärnor
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 0,5 dl vatten
- 1 förpackning pasta (La Mafalda)
- svartpeppar
- 1 paket bacon
- Tofu, cirka 10 cm bit
- 1 förpackning skivad, grillad kyckling á 200 g
Så här gör du:
Strimla löken och stek den i olja tillsammans med broccoli och solroskärnor tills broccolin är mjuk. Smaksätt med en grönsaksbuljongtärning, tillsätt vatten och låt koka någon minut.
Mixa broccoliblandningen med en stavmix. Mixa inte hårt utan lämna gärna en del större bitar. Ställ åt sidan.
Koka pastan. Koka den mindre tid än som anges på paketet. Just denna pastasort ska kokas 8 minuter, men ta den från spisen efter 6 minuter. Häll av vattnet men spara 1 dl av pastaspadet.
Rör ned broccolipeston i pastan och späd med pastavattnet så det blir en krämig pasta. Krydda med svartpeppar.
Skär bacon och tofu i mindre bitar. Bryn. Ställ åt sidan.
Lägg upp pasta på en tallrik. Lägg över lite baconblandning och avsluta med kyckling.
Ät och njut.
Och bäst av allt, vi fick en massa matlådor till nästa veckas lunch.
Trackbacks/Pingbacks