4 portioner

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 msk skånsk senap
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölkfritt margarin
  • 2½ dl havredryck

Arbetsbeskrivning
Skala morötterna och riv den grovt på ett rivjärn. Skala och hacka löken.

Bryn mjölkfritt margarin i en stekpanna. Fräs lök och färs. Tillsätt morötterna och låt puttra med ett par minuter. Tillsätt skånsk senap och rör om väl. Pudra över curry och vetemjöl. Tillsätt vatten och låt koka ihop. När vattnet kokat bort, tillsätter du ca 2½ dl havredryck och rör om väl så att det blir en sås. Värm. Smaka av med salt och peppar.

Serveras till pasta.