Buffébord – räcker till 30 personer om det serveras med andra rätter
Ingredienser
- 3 förpackningar pasta á 500 g
- 1½ burk pimientofyllda gröna oliver
- 1½ burk urkärnade svarta oliver
- 3 dl torkade tomater
- 3 stora vitlöksklyftor
- nymalen svartpeppar
- 3 dl olivolja
- 2 knippen bladpersilja
- 1½ kruka färsk oregano
- ca 45 tunna skivor salami
Arbetsbeskrivning
Lägg de torkade tomaterna i blöt i ca 1 timme. Krama ur och skär i små bitar.
Krossa vitlöken och blanda med tomater, svartpeppar, hackade gröna oliver och olja. Låt gärna stå och dra någon timme.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Låt kallna.
Blanda ihop alla ingredienserna.
Går alldeles utmärkt att göra en dag i förväg.
Trackbacks/Pingbacks