Pavlova är en tårtliknande efterrätt av maräng vars upphovsland är oklart. Australien och Nya Zeeland gör båda anspråk på rätten och båda länderna anser den som sin nationalrätt (källa Wikipedia).
Mina två flickor från Australien ska inom två veckor avsluta sitt år i Sverige. Det är med stort vemod vi måste skiljas från dem och saknaden kommer att bli så stor. Natalie och Ella – tack för att vår familj fick vara delaktiga i ert år i Sverige. Glöm inte er svenska mamma, för som ni vet… ”I am so …. perfect! 😉
Här är receptet på pavlova, en tårta som vi har fått avnjuta ett flertal gånger. Mina flickor har bakat med en mix, men eftersom den inte går att få tag i Sverige, så lånar jag receptet från ICA.
Ingredienser:
- 4 äggvitor
- 1/2 krm salt
- 2 1/2 dl socker
- 1 msk majsstärkelse (Maizena)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk vitvinsvinäger
Garnering:
- 2 dl luftig visp
- färsk frukt
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
Bred ut smeten (ca 20 m i diameter) på bakplåtspapperbeklädd plåt.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timmar. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat.
Låt botten svalna.
Lägg tårtbotten på ett fat. Vispa luftig visp. Garnera tårtan med ”grädde”och frukt.
Trackbacks/Pingbacks