Att lära är livet, eller hur? Man blir aldrig för gammal att lära sig nya saker så talesättet att det inte går att lära gamla hundar sitta, det gäller verkligen inte Åsa 😉 Det finns många universitet och organisationer, över hela världen, som erbjuder  – gratis – både kortare, och längre utbildning över nätet. Det finns något för alla – oavsett om du vill utforska ett ämne som alltid fascinerat dig , fördjupa dig i något ämne eller bara se hur det är att studera på distans för första gången.Om någon funderar på att studera på distans så säger jag bara – go for it! Jag har läst flertal utbildningar via distans och har bara positivt att säga om det.

Jag har just avslutat en kurs via Stanford University (Child Nutrition and Cooking) och håller för närvarande på att läsa en 4-veckors närings- och hälsoutbildning via ett Australienskt universitet. Det tar ett par timmar var vecka – men det är det värt. Det är så jäkla  kul!!!

Så, hur leder detta in på dagens recept. Jo, du kan äta allting (om man bortser från mjölkprodukter) men du kan inte alltid äta allting.

Jag hittade ett gammalt recept från USA som både är sött och sliskigt, men det räcker med EN bit. Sedan är man nöjd! Förvara i frysen och plocka fram vid behov!

Cirka 30 bitar (beror på hur stort du skär bitarna)

marshmallowbar

marshmallow

Ingredienser:

  • 1½ dl salta jordnötter
  • 2 dl små marshmallows
  • 1 burk marshmallow fluff (se bild ovan)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Lägg ett ark bakplåtspapper i en form. Smörj det med mjölkfritt margarin (eller rapsolja). Strö över jordnötter och små marshmallows.

Blanda marshmallow fluff, och vaniljsocker i en skål.

Blanda strösocker och sirap i en tjockbottnad kastrull (som när du ska koka knäck). Koka upp och koka i ca 6 minuter (gör ett kulprov). Ta åt sidan och låt stå 2 minuter. Rör ned blandningen i skålen med marshmallow. Rör ned mjölkfritt margarin.

Häll blandningen över jordnötterna. Sätt in i frysen och frys ett par timmar. Skär i bitar.