Efter påskens alla sillrätter så är det gott med en god köttbit. Färgglad mat gör mig glad och det stämmer verkligen att man äter med ögonen. När barnen var små åt vi potatis till nästan varje måltid men under det år vi var barnfria (Emma var i Japan och Nicklas i Karlstad) övergick jag mer och mer till att tillaga potatis och andra rotfrukter i ugn – och det är gott. Och lätt att göra. Skala, skära och mixa i en form med olja och goda kryddor. Har man extra bråttom så skär man rotfrukterna tunna så blir de klara på mindre än 20 minuter.

mixaderotfrukter01

mixaderotfrukter02

Jag var på jakt efter en god sås till pepparbiffen och jag hittade Spansk Mojo Rojo. Den var jättegod och kan varmt rekommenderas.

mojorojo

Till de ugnsbakade rotfrukterna och såsen serverade vi pepparbiff. Mums!

pepparbiff

2 portioner

Ingredienser:

  • ca 400 g oxfilé
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Skär oxfilen i två bitar. Häll ut peppar på en tallrik och tryck ned oxfiléns sidor i peppar.

Salta och stek i mjölkfritt margarin. Vi stekte våra oxfiléer i ca 2 minuter på var sida men vill du ha den mer genomstekt så steker du den längre.