Till andra advent bjöd jag familjen på en pepparkakscheesecake och man kan väl säga som så, att efter att ha ätit den, så lär jag inte behöva mer socker kommande vecka 😉 Apelsinen gör att den blir lite syrlig och cheesekaken är god till en kopp starkt kaffe.
6-8 bitar
Ingredienser:
- 100 g mjölkfritt margarin
- 40 pepparkakor
Fyllning:
- 5 gelatinblad
- 3 burkar ifraiche (den lilla burken)
- 2 ½ dl florsocker
- rivet skal från 1 apelsin och saft från en apelsin
- 6 krossade pepparkakor
- 1 förpackning färska hallon
- 1 förpackning färska blåbär
Arbetsbeskrivning:
Smält mjölkfritt margarin. Kör pepparkakorna i en matberedare och blanda smulorna med mjölkfritt margarin. Tryck ut blandningen i en form med avtagbar botten. Ställ in i frysen under tiden du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Under tiden blandar du övriga ingredienser.
Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Smält det på svag värme. Rör ned blandningen i fyllningen och rör om väl.
Häll smeten i formen (som du plockar ut från frysen) och sätt in i kylskåpet under natten.
Garnera med blåbär och hallon.