Jag har rensat ut frysen idag och det innebar att jag fått sätta mig själv på köpstopp. Jag får inte handla hem varken broccoli eller dill. En period hade jag dille att handla hem margarin och florsocker, men det lagret är tack vare köpstopp nere på bottennivå. Däremot så måste jag ha drabbats av köpvansinne när det kommer till broccoli och dill.

Herregud vad jag hittade saker i frysen. Vi har också bestämt att ingen mat ska handlas hem förrän vi har tömt det som finns på lager. Det gäller kött, fågel och fisk. Vi hade hur mycket mat som helst, så två veckor framåt ska vi bara äta ”rester”.

Äkta hälften är fantastiskt duktig att göra matlådor, men han är desto sämre vad det gäller att ta bort all märkning. Jag sätter alltid lappar på ”mina” lådor men eftersom jag sedan är för lat att ta bort märkningen så kan äkta hälftens matlådor få dessa märkningar. Tänk sedan det sammanbrott jag får, när jag på jobbet tror att jag tagit med mig korv med morotsstuvning och istället upptäcker att lådan består av rengryta med ris. Jag hatar ren. Och ris! Ge mig korv med morotsstuvning så är jag glad. Vi får nog båda skärpa oss.

Det drar ihop sig till familjeutflykt och i år blir det en Coronavariant – vi ska umgås – men på avstånd. Jag står för maten som vanligt och har redan börjat förbereda och frysa in. En av rätterna blir pizzasnurror med spenat- och solrospesto. Den ska serveras med en kall melonsoppa, men det receptet återkommer jag till. Till pizzasnurrorna använder jag färdigköpt pizzadeg. Bred på peston, skär i skivor och baka av pizzadegen i 175 grader i cirka 10 minuter.

Ingredienser Pesto:

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 50 g veganost
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt
  • Sriracha Mayo, smaka av

Så här gör du:
Rosta solrosfröna snabbt i en stekpanna.
Mixa solrosfröna med en påse babyspenat, veganost och rapsolja. Smaka av med salt och Sriracha Mayo.