4 portioner
Ingredienser
Pajdeg:
- 3 dl vetemjöl
- 125 g mjölkfritt margarin
- 2 msk vatten
Fyllning:
- 2 paprikor (röd och gul alt grön)
- 2 rödlökar
- 1 squash (ca 200 g)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 ägg
- 2 dl havredryck
- 1 dl pesto (mjölk- och sojaproteinfri)
Arbetsbeskrivning
Blanda samman ingredienserna till degen i en matberedare. Kavla ut degen i en form (ca 27 cm diameter) och lägg i. Nagga och låt stå i kyl ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär paprikan i bitar, löken i tunna klyftor och squashen i skivor. Lägg allt på en plåt. Stänk över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter.
Vispa ihop ägg, havredryck och pesto. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Lägg över grönsakerna i pajformen. Häll över äggsmeten.
Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.