Jag älskar pizza och pizzasnäckor är så gott att packa ned i picknickkorgen. Du kan variera fyllning allt efter smak och tycke och den här gången passade jag på att stoppa i lite strimlad salladslök, skivad champinjoner och strimlad salami. Jag använder inte speciellt mycket veganost utan strör bara drygt två matskedar över fyllningen (se den nedersta bilden). För mig räcker det mer än väl – men återigen, det är en smaksak.

Innan pizzasnäckorna stoppades in i ugnen strödde jag på lite rostade rapsfrö och det såg onekligen gott och aptitligt ut. Men, du kan använda  vilken fyllning som helst. Så länge du tycker om det, ja – då är det gott.

Vill du som jag vinna lite tid i köket så använder du färdig pizzadeg, men det går naturligtvis bra att göra egen deg.  Pizzasnäckorna är lika goda varma som kalla och jag gjorde mina pizzasnäckor i början av veckan och stoppade sedan in dom i frysen för att sedan ta ut dom i söndags morse.

Cirka 20 pizzasnäckor

Ingredienser:

  • 2 förpackningar färdiga pizzabottnar, eller gör egen pizzadeg, se recept här eller här
  • 1 burk pizza tomatsås (den som medföljer färdig pizzadeg) eller gör din egen pizzasås
  • basilika
  • 4 champinjoner
  • 1 förpackning salami
  • Knappt 1 dl tofutti Tofutti Mozzarellaost
  • 1 strimlad salladslök
  • rostade rapsfrön

Så här gör du:
Veckla upp den färdigköpta pizzabotten och bred på halva burken tomatsås. Ringla över basilika. Lägg på strimlad salladslök, skivade tomater och skivad salami. Strö på lite ost.

Rulla ihop till en rulle och skär ut bitar. Lägg på plåt, strö över rostade rapsfrön och grädda i 225 grader i ca 7-10 minuter. Följ samma moment till den andra pizzadegen.