Till dotterns 18-års buffé serverade vi bresaolarullar, potatissallad med bönor, dubbelmarinerad fläskfilé, grillade kycklinglår och melonsallad. Till efterrätt princesstårta (med Carlshamn Mejeris Luftig Visp). Yumyum!

18

18-20 portioner

potatissalladmedbonor

Ingredienser:

  • 2 kg potatis
  • 2 förpackningar blandade bönor (kan uteslutas)
  • 2 rödlökar, tunt skivade
  • 1 burk coctailkapris
  • 1 burk kalamata oliver
  • 1 påse ruccolasallad (80 gram)

Senapsdressing:

  • 6 msk sötstark senap
  • 6 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Arbetsbeskrivning:
Koka potatisen (gärna med skal) i saltat vatten. Låt den kallna något och skär den i mindre bitar.

Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis in oljan till en krämig dressing. Vänd ned senapsdressingen över potatisen och låt stå kallt. Blanda den krämiga potatisen med skivad lök, kapris, bönor, oliver och ruccola. Smaka av med salt och peppar.