Så har vi en ny spännande arbetsvecka och idag väntar vi hem en ny matkasse. Vi kör med två veckors intervall och det passar oss alldeles utmärkt. Matkassen vi fick förra gången var sådär. Det var absolut inget fel på råvaror men vi fick ingen aha-upplevelse vid tillagning. Så vi får se vad som händer den här veckan. Blir vi inte nöjda så kommer vi nog att skippa matkassen från den här leverantören och testa något annat istället. Fördelen med den här matkassen är att maten är ren, dvs den innehåller inte mycket mejeriprodukter och det är ett stort plus. Jag brukar komplettera och se till att jag har ett par burkar oatly ifraiche hemma och det är så lätt att få fram krämighet genom att tillsätta ett par matskedar ifraiche. Tidigare veckor har matkassen levererats till dörren mellan kl halv tre och halv fem men jag fick sms i fredags att den förväntas anlända mellan klockan halv sex och halv åtta – och det är alldeles för sent – för jag ställer mig inte och lagar middag klockan åtta på kvällen. Så vi får som sagt se om vi fortsätter eller inte.

Dagens recept är gjord för två så var uppmärksam om du ska laga till fler personer. Bara dubblera receptet så fixar det sig. Som veckans sallad kör jag blandade salladsblad, 1 skivad apelsin och naturligtvis granatäpple. Granatäpple och apelsin är riktigt gott, en liten syrlig smak, men är man tveksam så skippa apelsinen.

potatistortilla01 potatistortilla02

2 portioner

Ingredienser:

  • ca 300 g potatis (ca 4 st)
  • 1 röd lök
  • 1 chili
  • 1 vitlök
  • olja
  • salt
  • peppar
  • paprikakrydda
  • 3 ägg
  • ca 300 g varmrökt fläsk

Arbetsbeskrivning:
Skala och strimla potatis och lök. Skiva vitlöken och chilin i tunna strimlor. Bryn allt i olja och salta och peppra. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop. Häll äggsmeten över potatisen och sätt in allt i 175 graders ugn i ca 30 minuter. Servera potatistortillan med stekt fläsk och lingon.

Spara