Vilken fantastisk helg det har varit. Snödroppar, krokus och vintergäck spirar överallt vårtemperaturen har nått upp till 12 grader. Det innebär att vi har hunnit med två olika premiärer idag (tre om man räknar med att dottern tog sin första lektion i övningskörning): det blev en tur på motorcykeln och så har vi grillat. Jag ser fram emot fler sådana här helger framöver.
4 portioner
Ingredienser:
- 4 fläskkotletter
- 2 vitlökar
- 1 dl olja
- grillkrydda
- pepparmix
- 5 kokta potatisar
- 1 riven morot
- ½ tunt strimlad purjolök
- ½ förpackning hackad persilja
- 1 ägg
- salt
- peppar
- mjölkfritt margarin
- 2 röda lökar
- 1 dl strösocker
- 1½ dl vatten
- ½ dl ättiksprit
- ½ msk chiliflakes
Arbetsbeskrivning:
Skala och skiva vitlökarna tunt. Lägg dem i en plastpåse och häll på olja och kryddor. Lägg i kotletterna och låt dem helst ligga och dra till sig smak under natten.
Blanda mosad potatis med alla ingredienser. Rör om till en smet.
Bryn i mjölkfritt margarin.
Till den picklade rödlöken (gör den helst dagen innan) skär du löken i tunna skivor. Blanda övriga ingredienser i en skål och lägg ner löken i blandningen. Låt stå kallt.
Grilla köttet ett par minuter på var sida och servera tillsammans med varm potatiskaka, picklad rödlök och en sallad (vi hade kiwi, jordgubbar och sharonfrukt).
Trackbacks/Pingbacks