Jag tycker att det absolut enklaste sättet att ta tillvara på rester är att göra en rejäl pytt i panna. Jag hade rester över från i helgen och tillsammans med en liten utrensning från kylskåpet så blev det mat av det också 😉 . Istället för att använda ketchup så gjorde jag en ärtpuré och det blev så fräscht och gott.

4 portioner

pyttmedartsas

Ingredienser:

  • 3 stora potatisar, skivade i tärningar (jag använder råa men det blir lika bra med kokta)
  • 2 morötter, skivade i slantar
  • 1 stor rödlök, finstrimlad
  • 3 st rökta vitlökar, finstrimlade
  • 5 stora champinjoner, strimlade
  • 1 stark korv, strimlad i tärningar (om man har – annars uteslut)
  • 3 dl köttrester
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin
  • ½ äpple
  • mjölkfritt margarin
  • 2 dl ärtor
  • ½-1 dl Creamy Cooking
  • salt

 

Arbetsbeskrivning:
Bryn lök och vitlök i mjölkfritt margarin. Tillsätt potatis och morötter och stek det på svag värme tills det mjuknat (gäller rå potatis). Tillsätt övriga ingredienser och bryn tills allt är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

Skiva äpplet i tunna bitar och stek det i mjölkfritt margarin ett par minuter (så det mjuknar). Tillsätt ärterna och creamy cooking. Börja med den mindre mängden för det är inte säkert du behöver späda massan. Låt det puttra tills ärtorna tinat.

Ta av från värmen och mixa ihop till en slät massa. Rör ned salt och tycker du att massan är för tjock så tillsätter du lite mer Creamy Cooking.