Brukar du också köpa hem nya, spännande ingredienser som bara ställs undan längst bak i hyllan? Det händer mig titt som tätt och eftersom jag alltid är nyfiken att prova nya smaker så blir det så att jag handlar hem produkter – som ska användas sen. Jag har haft en flaska liquid smoke i skåpet hur länge som helst och det var ett sådant där impulsköp jag gjorde – men sedan glömdes flaskan bort. Och den skulle ha stått där än idag – om det inte var så att jag ramlade över ett recept. Vilket jag gjorde 🙂
När jag gjorde min beställning hos mat.se hittade jag ett recept i deras receptbank och det såg så gott ut att jag var tvungen att testa, så här kommer min version. Nästa gång jag lagar det – det är ju perfekt att ha med sig i matlådan – kommer jag att tillsätta spenat och andra grönsaker i den goda röran. Bönorna blir lagom rökiga och smaken och brödet blev inte torrt när jag gav det en snabb uppstekning på båda sidorna. Det var alldeles lagom.
6 st quesadilla
Ingredienser:
- 1 röd lök
- 1 vitlök
- olja
- 1 burk kidneyböner
- 2 msk tomatpuré
- ½ dl jeezly pizzaost
- 1 burk oatly ifraiche
- liquid smoke – jag använder cirka en matsked
- salt
- peppar
- 6 st fullkornstortilla
Arbetsbeskrivning:
Hacka lök och vitlök. Bryn den i olja. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en sås. Smaka ev av med salt och peppar.
Lägg en klick på ena tortillahalvan.
Vänd över den andra halvan och stek tortillan någon minut på var sida. Serveras med sallad.