Luften gick ur mig fullständigt redan vid sextiden i morse när jag skulle koka min älskade havregrynsgröt och inser att det inte finns några havregryn hemma. Bröd har vi nästan aldrig hemma eftersom det inte är någon som äter det och bara kaffe lät inte lockande, så jag fick rota runt lite innan jag hittade något som skulle kunna användas som substitut till havregryn. Längst inne i skåpet hittade jag en öppnad förpackning quinoa och jag vet att jag läst någonstans att man även kan använda quinoa till gröt, så jag hade absolut ingenting att förlora när jag skrapade ihop den sista dl som fanns kvar i förpackningen. Och hör och häpna. Det blev riktigt gott. Jag kokade quinoa med mandelmjölk och tillsatte lite rivet citronskal i blandningen (jag och min citron – men smakerna framhävs så mycket med syrligheten). Till det serverade jag blåbär. Mums.
Receptet räcker till 2-3 portioner
Ingredienser:
- 1 dl quinoa
- 2½ dl mandelmjölk (ev mer om du vill ha lösare gröt)
- 1 skivad banan
- lite salt
- blåbär
- rivet skal från ½ citron
Arbetsbeskrivning:
Blanda quinoa, skivad banan, citronskal och mandelmjölk i en gryta. Koka upp under omrörning och koka på svag värme i 15-20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Om du önskar en lös gröt så behöver du tillsätta mer än den angivna mängden mandelmjölk i receptet. Jag gillar fast gröt.
Trackbacks/Pingbacks