Ljuvligt spröda, syrliga rabarberbiscotti som smälter i munnen. Enda nackdelen med dem är att de är alldeles för goda, så dubbla receptet! De ev biscotti som blir över förvaras i en burk.

ca 20 st

rabarberbiscotti

Ingredienser:

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl mandelspån
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • knappt ½ dl rabarber i tunna, hackade skivor

Arbetsbeskrivning:
Vispa mjölkfritt margarin och strösocker poröst.
Tillsätt vetemjöl, mandelspån och bakpulver. Rör ned rabarber. Arbeta in ett ägg i smeten.

Rulla till tre längder som läggs på smord plåt. Platta rullarna lite med en gaffel. Gräddas ca 10 minuter i 200 grader.

Skär sneda bitor och lägg biscottin på ena sidan. Sätt in i ugnen och torka i ca 5 minuter.
Vänd kakorna på andra sidan och torka ytterligare 5 minuter.

Ta ut plåten och låt biscottin kallna.