Förra året var det biscotti. Det här året är det kladdkaka. Jag hoppas verkligen att du har rabarber i frysen så du kan göra den här mjölkfria rabarberkladdkakan. Har du inte rabarber får du se till att spara receptet för du kan inte missa att göra den här fantastiska kladdkakan med smak av sommar, rabarber och kanel. Jag var tvungen att städa ur frysen för att få plats med en massa mat och hittade ett par stjälkar rabarber och dessa fick utgöra grund för den här kladdkakan. Serveras som den är eller med en klick vaniljsås.
Ingredienser:
Rabarberkompott:
- 0,25 dl vatten
- ½ dl socker
- 600 g rabarber
- smaksätt med kanel
- 1 tsk potatismjöl utrört i lite vatten
Kladdkaka
- 50 g mjölkfritt margarin
- 2 ½ dl strösocker
- 1 nypa salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
Arbetsbeskrivning:
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg den i en gryta. Häll på vatten, kanel och socker. Koka upp och småputtra tills den kokat ihop helt och hållet. Rör ut potatismjöl med lite vatten och rör ned i grytan. Ta grytan från värmen.
Sätt ugnen på 180 grader. Smält mjölkfritt margarin i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord springform, 23-24 cm i diameter. Häll över rabarberkompotten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker.
Hej!
Jag såg att du också skulle på bloggminglet på onsdag så jag ville bara titta in och säga hej!
Vänligen Frida