Denna grytan blir fantastiskt god om du gör den klar dagen före och låter den stå och dra till sig under natten.

4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 600 g grytbitar av rådjur
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk rosépeppar
  • 4 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 morötter
  • 1 dl havredryck
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 1 dl syltlök

Arbetsbeskrivning
Hetta upp mjölkfritt margarin i en gryta. Bryn grytbitarna. Krydda med salt och krossad grön- och rosépeppar. Häll över vatten och buljongtärning. Låt grytan puttra under lock ca 1 timme tills köttet är riktigt mört.

Skala och skär morötterna i stavar. Tillsätt morötterna när ca 20 minuter av koktiden återstår.

Blanda havredryck med vetemjöl och rör ned i grytan. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med gelé.

Blanda ned syltlöken strax innan serveringen.