Denna grytan blir fantastiskt god om du gör den klar dagen före och låter den stå och dra till sig under natten.
4 portioner
Ingredienser
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 600 g grytbitar av rådjur
- 1 tsk salt
- 1 tsk grönpeppar
- 1 tsk rosépeppar
- 4 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 3 morötter
- 1 dl havredryck
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk vinbärsgelé
- 1 dl syltlök
Arbetsbeskrivning
Hetta upp mjölkfritt margarin i en gryta. Bryn grytbitarna. Krydda med salt och krossad grön- och rosépeppar. Häll över vatten och buljongtärning. Låt grytan puttra under lock ca 1 timme tills köttet är riktigt mört.
Skala och skär morötterna i stavar. Tillsätt morötterna när ca 20 minuter av koktiden återstår.
Blanda havredryck med vetemjöl och rör ned i grytan. Låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med gelé.
Blanda ned syltlöken strax innan serveringen.