Varma soppar är kanske ingenting man vill äta under sommarmånaderna men igår blåste det verkligen kalla vindar i Skåne. Idag skiner solen så det är verkligen ombyte men det är skönt för amerikanska Tobin har bara fått uppleva regn och blåst sedan hon kom.

Vi var iväg på en aktivitet igår i snålblåsten och behövde något värmande när vi kom hem. Det blev en räksoppa, som smaksattes med curry, och den var överraskande god i sin enkelhet. Överraskande att man kan göra något så gott av så få ingredienser. Och soppan ska naturligtvis ätas med pinnar (om man nu har det) inte minst med tanke på att jag har två tjejer i huset som bott i Japan ett år. Grönsaker och räkor plockas upp med pinnar och avslutningsvis så dricker man upp soppspadet. Men det går naturligtvis att äta med sked på vanligt sätt.

Trevlig helg på er. Jag hoppas komma iväg för att plocka björnbär i helgen och det blir säkert något gott av det.

varmräksoppa01 varmräksoppa02 varmräksoppa03 varmräksoppa04

2 skålar soppa

Ingredienser:

  • 1 röd lök
  • olja
  • 1-2 tsk curry
  • ½ gul paprika, finstrimlad
  • knappt 1 dl broccoli i små bitar
  • 2 dl mandelmjölk
  • 4 skärbönor
  • ½ buljongtärning (fisk)
  • 10 räkor

Arbetsbeskrivning:
Strimla rödlöken tunt och bryn den i lite olja. Tillsätt curry och blanda väl. Rör ned paprika och broccoli och låt bryna någon minut tillsammans med curryn och löken. Häll på  växtbaserad dryck, buljong och skärbönor. Låt få ett uppkok och lägg sedan den räkorna. Puttra på svag värme tills räkorna blivit varma. Häll upp i skålar

Spara

Spara

Spara