Hej onsdag. Så är vi mitt i veckan – eller lillördag som en del säger 🙂 Refererande till mitt förra inlägg så behöver väl ingen fundera på vad vi ska äta på fredag så då passar jag på att bjuda på en annan ramenvariant, med kyckling den här gången. Allra bäst blir ramen om man låter ingredienserna till soppan sjuda i 30 minuter. Då gifter sig smakerna verkligen med varandra.

En annan variant, med kyckling, som jag kan tipsa om är att göra chicken nuggets. Kycklingen är härligt krispig och så god.

Ramen:

  • 1 l vatten
  • 2 vitlöksklyftor, halverade
  • ½ röd lök, strimlad
  • 10 cm ingefära, riven
  • 0.5 dl kycklingfond
  • 1 buljongtärning, grönsak
  • 2 stjärnanis
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk soja
  • 4 portioner nudlar

 

  • 600 g strimlade kyckling
  • olja
  • 4 stora champinjoner, strimlade
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 vitlök, strimlad
  • 1 broccoli strimlad
  • 1 stor näve edamerbönor

Garnering:

  • 4 kokta ägg
  • 100 g babyspenat
  • 15 cm strimlad purjolök

Så här gör du:

Kokas upp ingredienserna till ramensoppan, sänk värmen och koka cirka 10 minuter. När det är fyra minuter kvar, lägg i nudlarna.

Bryn kyckling i olja. Ta upp. Bryn champinjoner, vitlök, broccoli och rödlök i ett par minuter. Lägg över kyckling och edamerbönor. Häll över soja- och sweet chilisås.

Lägg nudlar i en djup ramenskål. Toppa med kyckling och grönsaker. Fördela över ramensoppan.

Garnera med ägg, purjolök och spenat.