Till nyårsaftons förrätt blev det skagenröra – naturligtvis. Det äter vi nästan till varje nyår och när vi inte gör det så saknar jag det. Jag älskar skagenröra och kan äta det när som helst.
Detta året serverades röran på rårakor och rårakorna förberedde jag ett par timmar innan kvällens gäster dök upp. En timme innan dotter med sambo dök upp så satte jag in plåten i ugnen, på ca 50 grader, och då hann rårakorna bli varma och krispiga igen.
4 portioner
Ingredienser
- ca 400 g potatis
- salt
- peppar
- olja
- 400 g räkor utan skal
- 0,5 dl majonnäs
- dill (massor)
- riven pepparrot (smaka av)
- 2 msk löjrom
- salt
- peppar
Så här gör du:
Riv potatisen. Blanda i en skål med salt och peppar. Stek i olja ett par minuter på båda sidorna så att rårakan blir frasig.
Blanda räkor med majonnäs, dill, riven pepparrot, löjrom, salt och peppar. Skeda upp på varma rårakor innan servering.