Jag har en viss förkärlek till amerikanska cookies och efter ett besök på Hallongården så blev det raspberry chip cookies (halloncookies). Ljuvligt spröda kakor med små bitar av hallon och choklad (som dock kan uteslutas om man inte hittar det).  Jag föredrar att göra mina cookies mindre än vad de säljs ute i butik och de blir också lite tjockare – men det var så här vi bakade dem när jag bodde i USA. Blir kakorna alltför stora känns det bara för mäktigt men vill du göra dem större, så får du ut 25 cookies av smeten. Jag brukar trycka till kakan lite med en sked så att de lättare rinner ut.

Vill du ha fler recept på cookies så hittar du ännu fler mjölkfria alternativ på Nicklas Kokbok: Ginger cookies, Muscovado cookies, Potato Chip Cookies. Chocolate Chip cookies och Cookies.

raspberrychipcookies rasperrychipcookies02

50 st

Ingredienser

  • 2 dl ljus råsocker
  • 2 dl strösocker
  • 200 g smält mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl finhackad mjölkfri choklad (kan uteslutas)
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl krossad potatischips (mjölk- och sojaproteinfri)
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • cirka 2 dl hallon

Arbetsbeskrivning
Lägg hallonen i en sil och tryck med en gaffel så att en stor del av vätskan rinner ut. Vätskan ska inte användas utan det är själva hallonen (annars blir kakan för blöt).

Blanda samman alla ingredienser förutom hallon tillsätts sist.

Forma valnötsstora bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. (Degen skall vara kladdig så du ska inte tillsätta mera vetemjöl).

Grädda i 225 grader i ca 10 minuter

Spara