Jag har i samarbete med Svensk Hälsokost testat, tillagat och ätit Eat Smart Shirataki Nudlar och alla som följer bloggen vet att jag emellanåt hamnar i ett wokträsk där jag äter wokat på längden och tvären. Jag älskar att woka och det är så lätt att variera sig. Gör en god sås och blanda sedan den goda såsen med härliga nudlar och ett gott tillbehör. Mums! Kan äta det nästan var dag.
Shiratakinudlarna i sig har ingen egen smak utan man tar upp dom från påsen, sköljer dom i vatten och sedan låter man dom marinera i en god sås en timme. Det gör att nudlarna drar till sig den goda smaken och de blir utsökt läckra. Man behöver inte tillaga nudlarna, utan de är klara att äta som de är. Om du nu inte väljer att snabbt woka dom.
Jag bjuder på två goda wokrecept och recepten är gjorda för två personer.
Nudlar med sesampasta och kyckling
Ingredienser:
Woksås
- 2 msk sesampasta
- 2 matskedar strösocker
- 1/2 tsk chilipeppar
- 2 msk majonnäs
- 1/2 tsk sojasås
- 1 matsked miso
- 1 riven vitlök
- 1 tesked riven ingefära
- 1 matsked sojasås
- ½ dl vatten
Tillbehör:
- 1 förpackning Shiratakinudlar
- 150 g stekt, strimlad kyckling
- ½ strimlad paprika
- 10 cm finstrimlad purjolök
- 2 msk jordnötter
- bladpersilja att garnera med
Så här gör du:
Skölj nudlarna. Blanda alla ingredienser till såsen. Blanda såsen med nudlarna och låt nudlarna gosa till sig under en timmes tid.
Blanda sedan nudlarna med övriga ingredienser. Vill du inte äta kalla nudlar, ja då ger du hela rätten en snabb wokning.
Nudlar med räkor
Ingredienser:
- 1 msk rapsolja
- 1½ tsk fisksås
- 1 citron
- 10 cm purjolök
- ½ förpackning sockerärtor
- 3 morötter
- 200 g skalade räkor
- 1 förpackning Shiratakinudlar
Så här gör du:
Blanda rapsolja, fisksås, citronsaft och rivet citronskal. Häll marinaden över nudlarna och låt stå en timme.
Finhacka morot, purjolök och sockerärtor tunt. Blanda med nudlar och woka snabbt. Tillsätt räkorna den sista minuten.
Vill du ha fler wokrecept, ja då hittar du fler här.