För ett par helger sedan var vi bjudna till Ringsjö Krog och Wärdshus och det var så mysigt. Vi har passerat det så många gånger, utan att stanna, och jag är så glad att vi fick möjlighet att komma hit i samband med ett födelsedagsfirande. Restaurangen är en liten pärla och ligger så vackert vid Ringsjöns strand.
Dagen till ära så sken solen och det var så varmt och skönt när vi tog en promenad i omgivningen. Värdshuset drivs av Lena och Boris Levin och maten är verkligen kärleksfullt lagad. De är så måna om att alla ska få gott att äta, även som födoämnesallergisk och jag kände mig så trygg i deras händer. De hade stenkoll på allt.
Till förrätt fick vi plocka en silltallrik, men jag tog bara några bitar eftersom jag visste att det skulle vankas både varmrätt och efterrätt. I vanliga fall så äter jag mig mätt på sill men det var liksom bara att dra ned på tempot. Det fanns så många roliga sillsorter och det var såååå gott.
Till varmrätt blev det stekt tupp, som är husets paradrätt och jösses vad god den var. Under tuppen låg lite fräst kål och den, tillsammans med gurka och gelé, gjorde att jag slickade tallriken ren. Mmmmmm. Hit skulle jag kunna återvända bara för att äta tupp.
Till efterrätt fick vi färska bär som varvats med sojagrädde och det var en härlig avslutning på en mäktig måltid.
Hit kommer vi definitivt att åka flera gånger och det är en bra utflykt om man är ute och åker mc på vägarna.