Vilken härlig avslutning på en redan skön lördag. Sent på eftermiddagen, när värmen börjat bli behaglig, begav vi oss mot Romeleåsen där jag bokat in dressincykling. Alltså, att cykla dressing har i flera års tid legat högt upp på min ”att-göra-lista” och det är först nu som vi fått tummarna loss. Jösses vad kul det var, och vilken naturupplevelse.

Vi startade i Björnstorp och trampade oss fram längs Romeleåsens dalgång fram till Veberöd. Vi bjöds på ett mycket torrt, men blandat landskap och att trampa är så behagligt. Helt ärligt, hade det funnits dressinspår genom Sverige så tror jag att jag hade velat uppleva min sommarsemester på det sättet.

Det finns tre pass att välja mellan, förmiddag, lunch och kväll. Jag hade bokat in kväll för med tanke på den helvetiska (förlåt svenskan) som nu råder i Sverige så hade vi inte orkat trampa oss fram någon längre bit om vi startat tidigare på dagen. Vi startade klockan 17 från Björnstorp och det var helt perfekt. Eftersom man korsar en del vägar så gäller det att se upp, stiga av och leda dressinen över vägen.

Eftersom man åker fram och tillbaka på samma spår så råkar man ut för en del möten. Då byter man dressincykel och vänder den så att man kan fortsätta köra framåt. Vi fick en del möten och alla byten gick galant.

Det finns en rastplats ungefär halvvägs fram mot Veberöd men vi skippade den och trampade oss fram till Veberöd, där vi stannade till och drack litervis med vatten. Jag vet att det ser ut på bilderna som om jag bara sitter och latar mig och låter äkta hälften göra grovarbetet men faktum är att jag trampade nästan fram till Veberöd och att jag sedan trampade sista kilometern hem. Så jag trampade också 🙂

Att hyra en dressin kostar 300 kronor och då kan man vara en vuxen som trampar, en vuxen som åker samt ett mindre barn. Eftersom Nicklas var med så hyrde vi 2 dressincyklar. Mat och dryck kan förbokas,om man så önskar, men vi hade bara lite lätt fika med oss, eftersom vi skulle äta middag senare på kvällen. Är du sugen på att röra på dig, samtidigt som du får en fantastisk naturupplevelse, så kan jag varmt rekommendera cykeldressin.