Min man gjorde en marinad och lät köttet ligga i ett dygn innan vi lät det sakta steka i ugn. Tyvärr har jag inga mått på marinaden, då den blandades på en  höft. Gott blev det och köttet smälte i munnen. En perfekt avslutning på 2013. Och en perfekt början på 2014, eftersom vi har rester kvar…

4 portioner

ryggbiff

Ingredienser:

  • 1 kg ryggbiff

Marinad:

  • olja
  • köttbuljong (smula och gnid in köttet)
  • skivad paprika
  • pepparmix
  • mjölkfri margarin till stekning

Arbetsbeskrivning:
Låt köttet ligga i marinad i ett dygn. Torka av köttet och bryn det hastigt i mjölkfritt margarin. (Spara marinaden till såsen – häll av oljan men spara kryddor och paprika). Du behöver inte krydda köttet – marinaden har gett den tillräckligt med smak. Sätt i en köttermometer. Sätt in i ugn på 100 grader (ju lägre temperatur, desto saftigare blir köttet). Vid ugnstemperatur på 100 grader tar det ca 3 timmar att steka köttet, beroende på hur välstekt du vill ha det. Vi tog ut steken när gradantalet visade på 65 grader. Låt köttet vila i ca 20 minuter innan du skär upp det.

ryggbiff2

Serveras med svamp, klyftpotatis, sås och grönsaker.