Min man gjorde en marinad och lät köttet ligga i ett dygn innan vi lät det sakta steka i ugn. Tyvärr har jag inga mått på marinaden, då den blandades på en höft. Gott blev det och köttet smälte i munnen. En perfekt avslutning på 2013. Och en perfekt början på 2014, eftersom vi har rester kvar…
4 portioner
Ingredienser:
- 1 kg ryggbiff
Marinad:
- olja
- köttbuljong (smula och gnid in köttet)
- skivad paprika
- pepparmix
- mjölkfri margarin till stekning
Arbetsbeskrivning:
Låt köttet ligga i marinad i ett dygn. Torka av köttet och bryn det hastigt i mjölkfritt margarin. (Spara marinaden till såsen – häll av oljan men spara kryddor och paprika). Du behöver inte krydda köttet – marinaden har gett den tillräckligt med smak. Sätt i en köttermometer. Sätt in i ugn på 100 grader (ju lägre temperatur, desto saftigare blir köttet). Vid ugnstemperatur på 100 grader tar det ca 3 timmar att steka köttet, beroende på hur välstekt du vill ha det. Vi tog ut steken när gradantalet visade på 65 grader. Låt köttet vila i ca 20 minuter innan du skär upp det.
Serveras med svamp, klyftpotatis, sås och grönsaker.