Jag bara älskar doften av saffran och det i kombination med choklad och nötter blir så gott. Biscotti är en perfekt ”gå-bort-present” och det går fort att röra ihop.
ca 75 biscotti
Ingredienser:
- 75 g mjölkfritt margarin
- 100 g mjölkfri choklad, grovhackat
- 100 g g hackade hasselnötter
- 1 påse saffran
- 2 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 2 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa mjölkfritt margarin och socker mjukt och smidigt. Vispa ner ett ägg i taget och blanda i saffran. Rör ned de andra ingredienserna i smeten och blanda väl.
Dela degen i fyra bitar och rulla varje del till en rulle (ca 1½ cm tjock). Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna något med handen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader.
Ta ut längderna och skär dem i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten, vänd dem på ena sidan och torka i mitten av ugnen i ca 50 minuter .