Jag bara älskar doften av saffran och det i kombination med choklad och nötter blir så gott. Biscotti är en perfekt ”gå-bort-present” och det går fort att röra ihop.

ca 75 biscotti

saffransskorpor01

saffransskorpor02

Ingredienser:

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 100 g mjölkfri choklad, grovhackat
  • 100 g g hackade hasselnötter
  • 1 påse saffran
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa mjölkfritt margarin och socker mjukt och smidigt. Vispa ner ett ägg i taget och blanda i saffran. Rör ned de andra ingredienserna i smeten och blanda väl.

Dela degen i fyra bitar och rulla varje del till en rulle (ca 1½ cm tjock). Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna något med handen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader.

Ta ut längderna och skär dem i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten, vänd dem på ena sidan och torka i mitten av ugnen i ca 50 minuter .