Ett måste till glöggen. Går snabbt att svänga ihop och är härliga knapriga.

Cirka 50 st

saffransbiscotti

Ingredienser:

  • 150 g hackade mandlar
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 paket saffran
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Arbetsbeskrivning:
Vispa mjölkfritt margarin, strösocker och ägg pösigt. Tillsätt saffran och övriga ingredienser. Vänd ned den hackade mandeln.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Rullar ut till längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bakas i 30 minuter i 175 grader.

Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar och vänd på dem så att snittytan hamnar uppåt. Sätt in i ugnen och låt torka i ca 30 minuter.