Ett måste till glöggen. Går snabbt att svänga ihop och är härliga knapriga.
Cirka 50 st
Ingredienser:
- 150 g hackade mandlar
- 75 g mjölkfritt margarin
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 paket saffran
- ca 6 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Arbetsbeskrivning:
Vispa mjölkfritt margarin, strösocker och ägg pösigt. Tillsätt saffran och övriga ingredienser. Vänd ned den hackade mandeln.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Rullar ut till längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Bakas i 30 minuter i 175 grader.
Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar och vänd på dem så att snittytan hamnar uppåt. Sätt in i ugnen och låt torka i ca 30 minuter.
Trackbacks/Pingbacks