Supersmarrig saffranskaka med gyllengult täcke av mandel. En liten försmak av jul.
Ingredienser:
- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 75 g smält mjölkfritt margarin
- 1 paket saffran
- 1 påse rostade mandelspån, 50 g)
- 1 påse saffran
- 75 g mjölkfritt margarin
- 3/4 dl strösocker
- 1 msk vetemjöl
Arbetsbeskrivning:
Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda ned smält mjölkfritt margarin, saffran och vetemjöl. Häll ut smeten i en form med avtagbar botten. Sätt in i ugnen, 200 grader, i 10 minuter. Ta ut kakan från ugnen och bred över glasyren. Sätt in i ugnen, 225 grader, i ca 5 minuter.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt det få sjuda upp.