Supersmarrig saffranskaka med gyllengult täcke av mandel. En liten försmak av jul.

saffranskaka

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 75 g smält mjölkfritt margarin
  • 1 paket saffran
  • 1 påse rostade mandelspån, 50 g)
  • 1 påse saffran
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl

Arbetsbeskrivning:

Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda ned smält mjölkfritt margarin, saffran och vetemjöl. Häll ut smeten i en form med avtagbar botten. Sätt in i ugnen, 200 grader, i 10 minuter. Ta ut kakan från ugnen och bred över glasyren. Sätt in i ugnen, 225 grader, i ca 5 minuter.

Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt det få sjuda upp.