3 st
Ingredienser:
- 50 g jäst
- 4 dl oatly imat
- 150 g smält mjölkfritt margarin
- ½ tsk salt
- 1½ dl strösocker
- 1 paket saffran
- ca 15 dl vetemjöl
- 1 ägg att pensla med
Fyllning:
- mjölkfritt margarin
- strösocker
- riven mandelmassa
Arbetsbeskrivning:
Smält mjölkfritt margarin och blanda i oatly imat. Smula ned jästen i en skål och häll över degvätskan och salt. Rör om väl. Blanda ned socker, saffran och drygt 13 dl vetemjöl. Arbeta ihop degen och ställ den att jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp degen och dela den i 3 bitar. Knåda in ytterligare vetemjöl och kavla sedan ut degen. Bred över mjölkfritt margarin, strösocker och mandelmassa. Rulla ihop till en krans.
Låt jäsa i ytterligare ca 40 minuter. Pensla med ägg och sätt in i 200 graders ugn i ca 20 minuter.
Trackbacks/Pingbacks