3 st

saffranskrans

Ingredienser:

  • 50 g jäst
  • 4 dl oatly imat
  • 150 g smält mjölkfritt margarin
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl strösocker
  • 1 paket saffran
  • ca 15 dl vetemjöl
  • 1 ägg att pensla med

Fyllning:

  • mjölkfritt margarin
  • strösocker
  • riven mandelmassa

Arbetsbeskrivning:
Smält mjölkfritt margarin och blanda i oatly imat. Smula ned jästen i en skål och häll över degvätskan och salt. Rör om väl. Blanda ned socker, saffran och drygt 13 dl vetemjöl. Arbeta ihop degen och ställ den att jäsa i ca 40 minuter.

Ta upp degen och dela den i 3 bitar. Knåda in ytterligare vetemjöl och kavla sedan ut degen. Bred över mjölkfritt margarin, strösocker och mandelmassa. Rulla ihop till en krans.

Låt jäsa i ytterligare ca 40 minuter. Pensla med ägg och sätt in i 200 graders ugn i ca 20 minuter.