Spröda saffransklinglor. Fler än jag som älskar doften av saffran för smaken av saffran är verkligen jul. Detta receptet ger dig 30 spröda saffranskringlor och som det ultimata julreceptet är det så enkelt att baka ut. Inga konstigheter, Låt degen vila och sedan rulla ut. Ät och njut.

Cirka 30 små kringlor

Ingredienser:

  • 100 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 0.25 dl växtbaserad grädde
  • 1 paket saffran
  • 0.5 dl vit sirap
  • 3 dl bakmjöl med bakpulver

Garnering:

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Så här gör du:
Rör mjölkfritt margarin pösigt. Tillsätt växtbaserad grädde, saffran, sirap och mjölet. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i en timme.

Sätt ugnen på 200°.Dela degen i två delar och forma varje rulle i 15 bitar.

Rulla ut varje bit till en smal längd och forma till kringlor. Lägg kringlorna på plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 10 – 12 minuter.