God morgon på er. Jag började den här veckan med att kickstarta igång ett nytt träningsprogram och det känns inte het fel efter att ha njutit av både god mat och dryck i Frankrike. Nu väntas 30 dagars aktiv träning och det är kanske inte helt genomtänkt så här inför jul – men det lär nog gå bra. Jag får bara se till att vara lite disciplinerad.

I måndags kväll gjorde jag en riktigt färgglad rätt – saffransgul kyckling och svart ris – och för mig betyder det så mycket att ha mat i massa färger. Det både ser gott ut – och är gott. Till sås rörde jag två matskedar ifraiche med lite citronskal, malen koriander och salt och peppar.

Receptet är för två portioner så dubbla det om ni är flera

saffranskyckling01 saffranskyckling02

2 portioner

Ingredienser:

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 påse saffran
  • 1 dl vatten
  • chilipeppar
  • salt
  • pepparmix

Arbetsbeskrivning:
Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen.

Koka upp vatten och rör sedan ned saffran och kryddor.  Låt lagen kallna något. Skär kycklingen i strimlor (eller behåll den hel om du hellre vill det). Lägg kycklingen i en ugnsform och häll på lagen. Sätt in i kylskåp cirka 25 minuter.

Värm ugnen till 225  grader och sätt in kycklingen (i lagen). Tillaga kycklingen i 15-25 minuter (beroende på om du har delat kyckling eller om du har den i strimlor.

Servera med svart ris och grönsallad.

 

Spara

Spara