Under mellandagarna gjorde jag en jättegod salamipaj och jag använde färdigköpt gluten- och mjölkfri pajdeg av märket Pop! Bakery. Är så glad att jag hittade det eftersom jag och glutenfritt inte går ihop. Jag vet inte hur många bröddegar och kakor jag har gjort och jag ha fått slänga lika många. Till ost använder jag Tofutti Mozarella style men det har varit svårt att få tag i den i butiken sista tiden, så får du inte tag i det får du testa att använda någon annan veganost. Salamin jag använder i receptet är helt vanlig påläggssalami.
I söndags började Farmen och det är faktiskt en av få TV-serier som jag följer (om man nu bortser från serier jag tittar på Netflix). Jag har vansinnigt svårt att följa TV-serier för jag glömmer alltid bort tiden men ikväll ska jag sitta bänkad (glömde bort tiden igår). Vilka serier följer du?
Har också påbörjat projekt rensa ut och har gått igenom en garderob. Sålde en Ilse Jacobsen-klänning igår och ska se om jag hittar mer kläder jag kan sälja av. Klänningen har hängt i garderoben i snart två år och jag har bara använt den en gång. Tyckte så mycket om den när jag köpte den men när jag sedan fick den på mig så tyckte jag inte om den. Ett riktigt felköp var det, och den har bara hängt och tagit plats sedan dess. Men nu har den en ny ägare. Så då är vi två som är nöjda!
4 portioner
Ingredienser:
- 1 pajdeg
- 1 stor broccoli
- 1 röd paprika
- 1 purjolök
- 1 ask champinjoner
- 1 förpackning salami (jag använde vitlökssalami)
- 3 msk sweet chilisås
- 1 dl tofuttiost
- 2 ägg
- 2 dl sojamjölk
- mjölkfritt margarin eller olja att steka grönsakerna i
Så här gör du:
Ansa alla grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Bryn i mjölkfritt margarin ett par minuter och avsluta med att röra ned ett par matskedar chilisås.
Lägg pajskalet i en pajdeg och nagga. Ställ kallt ett par minuter. Häll i grönsakerna och lägg på salamiskivor.
Rör ihop ägg och sojamjölk. Salta och peppra. Rör ned osten och häll över pajskalet. Sätt in i 175 grader i cirka 25 minuter. Servera pajen med en god grönsallad.