Har haft en fantastisk lördageftermiddag med dotter och äkta hälft i Kungliga väntsalen på Malmö Station. Den ursprungliga Kungliga väntsalen invigdes år 1876 och användes fram till år 1890. Fantastisk miljö och underbar service. Efter hemfärd tog vi en snabb promenad i skånsk snålblåst och var lagom kalla när vi kom hem. Äkta hälften gjorde en fantastiskt smakrik chorizofärs som serveras till pasta. Till dottern gjorde jag en sallad royal.
Ingredienser:
Sallad Royal:
- mixad sallad av olika sorter
- ca 10 cm gurka i skivor
- tomater, delade
- ½ chili i skivor
- 1 sharonfrukt i skivor
- ½ granatäpple
- 1 päron, skivad
Chorizofärs:
- 3 st chorizokorvar
- 1 rödlök
- mjölkfritt margarin
- 600 gr köttfärs
- 1 förpackning passerade tomater
- ½ dl ketchup
- salt
- pepparmix
Arbetsbeskrivning:
Blanda alla ingredienser till salladen.
Skiva chorizo och lök. Bryn mjölkfritt margarin och bryn korv och lök. Tillsätt köttfärs. Stek tills det fått fin färg. Tillsätt passerade tomater och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i ca 1 timme på svag värme.