Så har det blivit dags för utvärdering av min helt ovetenskapliga test. Under en veckas tid testade jag sju olika sorters frukostar – i syfte att bryta min eventuella gröttristess. Samtliga frukostar höll mig mätt och belåten fram till lunch – förutom smoothien.

frukostupproret1

Dag ett åt jag en omelett med lök och paprika  och det var ok men ingenting jag kommer att fortsätta med. Jag gillar omelett men inte till frukost.

Dag två åt jag yoghurt med bär och det var en frukost med blandade känslor. Jag gillar yoghurt men dock inte den naturella (som jag åt i detta fallet). Hade jag inte haft bär i så tror jag inte jag fått ned det.

Dag tre la jag in min favorit – havregrynsgröt med färska bär. Efter en vecka så är den fortfarande min favorit och det får mig att tänka på talesättet att det är svårt att lära gamla hundar sitta.

Dag fyra trissade jag upp frukosten och serverade päronplättar. Jösses vad gott det var. Det kan jag tänka mig att äta igen.

Dag fem blev det en smoothie och jag brukar hålla mig mätt och belåten på en smoothie fram till lunch men så blev det inte den aktuella dagen. Det här är också en favorit.

Dag sex blev det en ägg- och kalkonmuffins. Även det en favorit. Går alldeles utmärkt att göra kvällen innan.

Dag sju blev det en gluten-, mjölk- och äggfri våffla på svarta bönor. Var helt ok men ingenting jag kommer att äta till frukost. Det kändes bara som för mycket.

Det har varit en intressant vecka och jag har sett fram emot att testa lite nya saker som jag vanligtvis inte har på mitt frukostbord.  Vad äter du till frukost? Bomba mig gärna med lite fler förslag.