Detta inlägg är ett samarbete med WorldOfShape.

Nu har jag varit igång med WorldofShape träning och matschema i en vecka och det har gått fantastiskt bra. Programmet jag följer heter ABT-Shape 22,5 och är  ett program för oss som vill få plattare mage, fastare rumpa och lår.

Jag tränar 22,5 minut varje dag (styrketräning och kondition) och varje dag kör jag igenom  15 olika övningar. Jag har valt att inte göra 3 övningar eftersom jag har problem med nacke och ett knä men i övrigt kör jag helt enligt schema. Det är ett stort plus att jag kan göra dessa övningar hemma och det har nu blivit en rutin att göra dem vid ett visst klockslag. Jag lyssnar på TV-nyheterna under tiden vilket innebär att jag förenar nytta med nöje. Haha!

Det låter kanske för bra för att vara sant men jag märker redan  att mina ”ryggringar” har blivit mindre, att magen blivit plattare och det ger en extra kick att fortsätta. Mitt mål med att följa programmet är inte att gå ned i vikt utan jag vill endast strama till vissa partier av kroppen. Jag trodde aldrig jag skulle se ett sådant snabbt resultat och det sporrar verkligen att hålla igång.

Övningarna är lätta att följa och det är ett stort plus att varje övning presenteras på ett pedagogiskt sätt med en videofilm. Tummen upp.

De första tre dagarna följde jag recepten helt strikt men eftersom det inte finns ett program för oss som är allergiska mot mjölkprotein så fick jag ett som är laktosfritt och det modifierade jag själv. Målet är som sagt inte att gå ned i vikt – bara att strama upp kroppen – så därför ökade jag dag fyra  på eget bevåg upp och äter mer än de 1500 kalorierna per dag som matschemat är baserat på.

Jag ser fram emot kommande vecka – då det också blir nya övningar. Jag kommer som sagt inte att följa mina menyer strikt för det här med att väga portioner är inte riktigt min grej. Jag gillar att experimentera 😉

asagilbertson