Ett recept som jag fick av en kollega och vän så tyvärr vet jag inte var det ursprungligen kommer ifrån.Jag satte egen touch genom att lägga i lite picklad röd lök men det går bra att utesluta.

4 portioner

rysksoppa1

Ingredienser:

  • 500 g lax i portionsbitar
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 morötter, skalade och i tunna slantar
  • 2 potatisar, skalade och tärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 3 fiskbuljongtärningar
  • 1 picklad röd lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk kapris
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:
Blanda purjolök, potatis och morötter med tomatpuré. Tillsätt vatten, fiskbuljongtärningar, lagerblad, timjan, röd lök och vitlök. Koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt fisk, kapris och hackad persilja och låt sjuda tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar.

Och självklart fick Nessie vara med på ett hörn idag 😉

rysksoppa