När jag gör klyftpotatis (som inte går att jämföra med den man köper i frysförpackning och som inte smakar lika gott) så borstar jag potatisen och delar den i fyra skivor. Jag lägger potatisen i form som jag smort med rapsolja, kryddar med salt och peppar och sätter sedan in i ugnen, 200 grader, i ca 30 minuter. Recept på rosepepparsås hittar du i bloggen.

4  portioner

schnizel

Ingredienser:

  • ca 600 g benfri fläskkotlett i tunna skivor
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning:
Banka ut fläskkotletten. Salta och peppra på båda sidorna. Pensla båda sidorna med ägg och vänd i ströbröd. Stek i mjölkfritt margarin.

Servera med potatisklyftor, rosépepparsås och gröna ärtor (som byts ut mot annan grönsak om du är allergisk mot sojaprotein).