När jag gör klyftpotatis (som inte går att jämföra med den man köper i frysförpackning och som inte smakar lika gott) så borstar jag potatisen och delar den i fyra skivor. Jag lägger potatisen i form som jag smort med rapsolja, kryddar med salt och peppar och sätter sedan in i ugnen, 200 grader, i ca 30 minuter. Recept på rosepepparsås hittar du i bloggen.
4 portioner
Ingredienser:
- ca 600 g benfri fläskkotlett i tunna skivor
- salt
- peppar
- 1 ägg
- ströbröd
- mjölkfritt margarin
Arbetsbeskrivning:
Banka ut fläskkotletten. Salta och peppra på båda sidorna. Pensla båda sidorna med ägg och vänd i ströbröd. Stek i mjölkfritt margarin.
Servera med potatisklyftor, rosépepparsås och gröna ärtor (som byts ut mot annan grönsak om du är allergisk mot sojaprotein).
Trackbacks/Pingbacks