Fettisdagen infaller den 17 februari 2015 så jag vill tipsa om supergoda, saftiga semlor.
12 st
Ingredienser
- 25 g jäst
- ½ dl strösocker
- 75 g mjölkfritt margarin
- 2½ dl havredryck
- 6 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Pensling:
- 1 ägg
Fyllning:
- 150 g mandelmassa
- inkråm av bullar
- Vispbar kokosgrädde
Arbetsbeskrivning
Smula jästen och blanda med salt. Smält mjölkfritt margarin och gör en vanlig bulldeg. Låt jäsa 30 minuter.
Baka ut till runda bullar. Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med ägg och grädda i ugn ca 8-10 minuter i 225 grader.
Riv mandelmassan på grova sidan av rivjärnet. Skär av lock av bullarna och gröp ur inkråmet. Blanda ordentligt med mandelmassan. Du kan blanda i någon matsked kokosgrädde om du vill. Fyll bullarna. Man kan fylla bullarna någon timme innan så att de hinner ”safta till sig”.
Lägg en klick vispbar kokosgrädde på innan du sätter på locket. Sikta över florsocker!
Trackbacks/Pingbacks