Var gång vi besöker svärmor har hon bakat Silviakaka och den är så god. Det går alldeles utmärkt att göra kakan i långpanna, frysa in (om det skulle bli något över) och sedan plocka fram vid behov. Här är hennes recept.
Ingredienser:
- 6 st ägg
6 dl strösocker
3 dl kallt vatten
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
Kräm:
- 200 g mjölkfritt margarin
- 2 dl strösocker
- 2 st äggulor
- 4 tsk vaniljsocker
- strössel
Arbetsbeskrivning:
Vispa ägg och strösocker poröst. Rör ned övriga ingredienser och blanda väl.
Häll ned i smord långpanna och grädda ca 20 minuter i 175 grader. Känn av med sticka så kakan är torr. Ta ut och låt svalna.
Smält mjölkfritt margarin, strösocker och vaniljsocker. Vispa ned äggen och vispa på mellanvärme tills du fått en tjock kräm. Häll krämen över kakan och strö på strössel.
Njut!