4 portioner

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 3 st gula lökar
  • 10 st potatisar
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • rosmarin
  • 3-4 dl buljong
  • mjölkfritt margarin

Arbetsbeskrivning
Putsa och bulta ut köttet lätt. Dela i skivor. Ansa, skala och skiva löken. Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Smält mjölkfritt margarin. Bryn köttet i omgångar tills det fått fin färg. Ta upp köttet. Bryn löken lätt.

Varva i gryta potatis, kött och lök. Krydda mellan varven med salt, peppar och rosmarin. Häll över buljongen. Det skall täcka ca halva höjden av köttet och potatisen. Lägg på lock. Låt småkoka på svag värme i 1 ½ timme. Sjömansbiffen är klar när köttet är mört och potatisen är mosig.

Går utmärkt att tillaga i god tid för att sedan värmas på. Det vinner i smak på detta.