4 portioner
Ingredienser
- 600 g sjötungsfiléer
- 2 tsk salt
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 3 msk mjölkfritt margarin
Sås
- 150 g skivade champinjoner
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl havrebaserad grädde
- 2 tomater, skållade, skalade och hackade
- ½ paprika, skivad
- 10 svarta oliver, skivade
- 6 msk hackad dill
- 1 hackad vitlöksklyfta
- salt
- dragon
- timjan
Arbetsbeskrivning
Fräs champinjonerna i mjölkfritt margarin. Strö över vetemjöl och späd med havrebaserad grädde. Låt småputtra ca 5 minuter. Häll över övriga ingredienser till såsen och smaka av.
Salta fiskfiléerna. Rulla ihop dem och doppa i lätt uppvispat ägg. Rulla i ströbröd och lägg med i en form med skarven nedåt. Klicka över lite mjölkfritt margarin och stek i 225 grader tills de är brynta och genomstekta.
Häll över såsen.
Serveras med kokt potatis eller ris.