4 portioner

Ingredienser

  • 600 g sjötungsfiléer
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk mjölkfritt margarin

Sås

  • 150 g skivade champinjoner
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl havrebaserad grädde
  • 2 tomater, skållade, skalade och hackade
  • ½ paprika, skivad
  • 10 svarta oliver, skivade
  • 6 msk hackad dill
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • salt
  • dragon
  • timjan

Arbetsbeskrivning
Fräs champinjonerna i mjölkfritt margarin. Strö över vetemjöl och späd med havrebaserad grädde. Låt småputtra ca 5 minuter. Häll över övriga ingredienser till såsen och smaka av.

Salta fiskfiléerna. Rulla ihop dem och doppa i lätt uppvispat ägg. Rulla i ströbröd och lägg med i en form med skarven nedåt. Klicka över lite mjölkfritt margarin och stek i 225 grader tills de är brynta och genomstekta.

Häll över såsen.

Serveras med kokt potatis eller ris.