12 st

Ingredienser

  • 1 ½ dl vatten
  • 35 g jäst
  • salt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 5-6 dl vetemjöl

Pensling:

  • 1 ägg

Fyllning:

  • ketchup
  • timjan
  • rökt skinka
  • ca 10 cm purjolök
  • 3 msk rostad lök

Arbetsbeskrivning
Smula ned jäst i en bunke. Tillsätt salt. Smält mjölkfritt margarin, ställ åt sidan. Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Häll vatten + margarin över jästen och rör om. Arbeta in vetemjöl och ställ degen åt sidan. Jäs ca 30 minuter.

Slå upp degen på mjölat bakbord och arbeta ev in mera vetemjöl. Kavla ut degen till en stor rund kaka, som skärs i 12 snibbar.

Häll en klick ketchup på varje snibb. Fördela över hackad skinka, rostad lök och purjolök. Krydda med timjan.

Varje snibb rullas ihop mot spetsen till en giffel. Låt jäsa ca 15 minuter.

Pensla gifflarna med ägg och grädda dem i 275 grader i ca 10-12 minuter.