Jag kan bara konstatera att idag är det den 21 december och är det fler än jag som undrar var december månad tagit vägen? Det är helt sanslöst vad dagarna går fort.

Jag hade så många planer inför denna månad, alla mysiga julmarknader vi skulle gå på, roliga ställen vi skulle besöka för att insupa doft av jul, många planer på mat och kakor som skulle bakas och lagas men av detta blev ingenting eftersom jag fick corona (som slog ut mig fullständigt) i början av månaden. Och jag är fortfarande inte bra men är i alla fall på benen.

Första advent deltog vi och mitt företag  Ishokuju på Borgeby Julmarknad och det var så roligt. Nicklas och Sofia hälsade på så vi delade upp så de stod på lördagen och jag på söndagen. Det är fantastiskt roligt att stå på julmarknad och att träffa så många roliga utställare.

Ytterligare en julmarknad hann jag i alla fall med i form av besökare och den 5 december besökte vi Tivoli i Köpenhamn. Deras julmarknad är så mysig och det finns så många roliga bodar att besöka. Det är rent magiskt att gå omkring och titta på alla vackra ljus.

Den 6 december och efterföljande veckor har tillbringats på detta sätt – sängläge. Jag tror att jag har sett allt som är sevärt på Netflix vid detta laget 🙂

 

 

Vi hade bokat in en mysig glöggmingel med familjen men det blev lika mysigt att köra på tu man hand. Jag gjorde bland annat skinkrullar och en rulle var fylld med skinka och wasabi och den andra med skinka och mimosasallad. De gulliga glöggmuggarna med Mumin kommer från Cervera och nu är det riktigt bra pris på dem, 149:- istället för 249:-.

12 bitar

Ingredienser:

  • 2 st tunnbröd
  • mjölkfritt margarin
  • sallad
  • 4 skivor julskinka
  • 3 msk mimosasallad alt wasabi (men då behöver du inte 3 msk)

Så här gör du:
Bred mjölkfritt margarin på tunnbröden. Lägg på sallad och julskinka. Lägg på mimosallad och rulla ihop. Skär upp bitar och använd tandpetare för att hålla ihop rullarna.